16 Mayıs 2016 Pazartesi

657.O HOCA- Ahmet Taşgetiren ve Sosyaldoku vakfının açıklaması


Bir süredir Nureddin Yıldız Hocaefendi'ye ve dolayısıyle İslam'a zarar vermeye çalışılmaktadır. Konuşmasının tamamı dinlenmeden içinden cımbızla çekilip kamuoyuna sunulan bölüm onun savunduğu bir mesele değil ; aksine "
Çocuk Evliliğinin" suistimal edildiğini anlatan bir konuşmadır. Aşağıda öncelikle  Ahmet Taşgetiren Hoca'nın kaleme aldığı yazısını ve Vakfın açıklamasını okumanızı tavsiye ederim.

O Hoca

O Hoca ile Erkam Radyo’da bir program yapıyoruz. Programın başlığı “İslam’dan Hayata Ölçüler.” Bir gün Ankara’dan bir telefon aldım. Arayan bir İlahiyat Profesörü idi. O haftaki programda bir vesile ile Mısır’lı alim Muhammed Gazali’den söz edilmişti. İlahiyat profesörü beyefendi O Hoca’nın Muhammed Gazali’yi eleştirdiğini, çok çok yanlış yaptığını vs söylüyor, “O Muhammed Gazali’yi yargılayacak adam mı?” diyordu.

Programı birlikte icra etmiştik ve öyle Muhammed Gazali’nin yargılandığı gibi bir durum olmamıştı. “Hocam, dedim, programı ne kadar dinlediniz?” “Üç dakika kadar” dedi.

“Hocam, dedim, o programın tamamı 55 dakika. Üç dakika dinlediğiniz programdan hüküm çıkarmak doğru mu? Programı birlikte yapıyoruz ve ben Hoca’nın Muhammed Gazali’yi yargıladığına ilişkin bir şeye şahit olmadım. Programın arşivi var, oradan yeniden dinlerseniz, haksız bir hükümde bulunmamış olursunuz.”

Kimdi “O Hoca” dersiniz?

Evet, bildiniz Nureddin Yıldız Hoca.

Bir süredir önce medya lincine maruz kalan, ardından da kimi örgütlü grupların provokasyonları ile sosyal linçle konuşma hakkı elinden alınmak istenen kişi.

Ne demiş, “6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenilebilir” demiş. Demiş mi dememiş mi, “Üç dakika” sonrasına bakmayanlar dünyası bu dünya....

... Öyle üç dakikalık izlenimler ya da medyanın algı operasyonları ile kanaat oluşturmaya kalkmamalı.

Ne diyor Kur’an- Kerim’de Rabbimiz:

“Ey iman edenler. Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra pişman olursunuz.” (Hucurat, 6)


Çocuk Evliliği Suistimaldir

Bazı çevreler ve yayın organlarınca “Çocuk Evliliği Suistimaldir” dersimizden bir bölümün kesilerek, art niyetli bir şekilde çarpıtılması ve tam tersi bir başlık ve içerikle sunulması üzerine konu hakkında daha önce defaatle açıklama yapmıştık. Dersin orjinalini tekrar tekrar yayınlayarak iftiraları ortaya koymamıza rağmen bazı kesimler ve yayın organlarının ismimizin geçtiği her haberde iftira ve çarpıtmalarına hukuksuz ve insafsız bir şekilde devam ettiği görülmektedir. Bu kesimlerle bir yandan hukuk mücadelemiz devam ederken öbür yandan emellerinin boşa çıkacağını ve ilahi adalette bu iftira ve itibarsızlaştırma çabalarının hesabını vereceklerini bir kez daha hatırlatıyor ve ilan ediyoruz.

Konu ile ilgili açıklamamızı linkte tekrar yayınlıyoruz.

Hiç yorum yok: