17 Kasım 2013 Pazar

200.KÜÇÜK NOTLARIM (10):O'ndan cc gelen kanunlar-günah işleyenleri uyarmak


“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Bismillahirrahmanirrahim

*Evrenin her zerresini konrol ve idare eden tüm ihtiyaçlarınızı gözeterek yeryüzünü sayısız nimetlerle donatan Allah’ın cc ruh dünyanızı ve toplumsal hayatınızı şekillendirmek üzere seçtiği peygamberleri aracılığıyle size kanun ve ilkeler göndermesini niçin yadırgıyorsunuz?

*Allah cc, Servet,güç,makam,şöhret gibi değerleri hayatın biricik ölçüsü haline getirerek O’na cc ortak koşmanızı ve bilmediğiniz konularda Allah adına konuşmanızı haram kılmıştır.

*Eğer elinizden geldiğince yanlışlarınızı düzeltir ve günaha düşmekten titizlikle sakınıp korunursanız bilin ki Allah cc çok bağışlayıcı ,çok merhametlidir.

*Günah işleyen kardeşlerinizi güzelce uyarın,fakat onları yaptığı hatadan dolayı aşağılayarak şeytanın kucağına itmeyin.Onlara daima şefkat ve merhametle yaklaşın.Azarlanmayı hak ettikleri durumda bile kusurlarını yüzüne vurup onları rencide etmeyin.Son derece nazik ve yumuşak davranın.Peygamberimiz sav Uhud Savaşında ashabına başarısız oldukları halde böyle davranmıştır.

*Allah cc üzerine düşeni eksiksiz yapan ,fakat sonucun elde edilmesi konusunda yalnızca O’na güvenen O’na dayanan kimseleri yani tevekkül edenleri sever.

*Allah cc dilediğini bağışlar,dilediğini cezalandırır.Fakat Allah’ın cc dilemesi kulların tercih ve davranışlarına bağlıdır. Öyleyse O’nun bağışlamasına layık kullar olalım inşallah.

*Açgözlülük ve cimrilik hastalığından kurtulup da servetinizi ,sağlığınızı,canınızı Allah yolunda feda etmeye hazır olmadığınız sürece O’nun hoşnutluğuna asla kavuşamaz,gerçek erdemliliğe ulaşamazsınız.

*Kişisel çıkarlar,arzu ve ihtirasları terk edip Allah’ın cc hükmüne kayıtsız şartsız uymalıyız.

*Bütün Peygamberler “yalnızca Allah’a cc kulluk etmek ve O’ndan gelen bütün emirlere tam bir teslimiyetle itaat etmek” anlamına gelen “İslam” inancına bağlı birer “müslüman” idiler.

*Resullullah sav “Rabbim,bana intikam alacak gücüme rağmen düşmanlarımı affetmemi ,benimle ilişkisini kesenle görüşmemi ve beni mahrum bırakana vermemi emretti.

*Fakirleri sev ve yakınına al ki Allah’ da cc kıyamet gününde seni yakınına alsın.

“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"


Tüm hata ettiklerim nefsimden, isabet ettiklerim Allah(cc)’dandır.

EN DOĞRUSUNU ALLAH cc BİLİR

Hiç yorum yok: