5 Nisan 2013 Cuma

KÜÇÜK NOTLARIM (1) günahlar ve tevbe


“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim”

Bismillahirrahmanirrahim

Farklı kaynakları okurken defterime veya kağıtlara not düştüğüm değişik konuları yazmadan geçemeyeceğim.Benim içinde bir sürü not kağıtlarından kurtulup tek bir yerde toplanmasına vesile olacak inşallah.

Günahlar ve Tevbe etmekle ilgili notlarım:

*Allah-ü Teala öyle çok tevbe kabul eder ki ;tevbe ile her günahı affedebilir.Hiçbir günahkarın tevbe ile affolunamayacak bir günahı düşünülemez.Çünkü en büyük günah şirktir. Tevbe ve iman ile Allah cc onu da affeder.Tevbe edeni hiç günah yapmamış gibi kabul eder.

*Her gece yatmadan tevbe et.Bugün ne günah işledin düşün ve tevbe et.Hergün kendini hesaba çekersen ve tevbe edersen Allah cc seni neden hesaba çeksin;zaten sen kendini hesaba çekiyorsun.

*Her namazdan evvel ve sonra “estağfirullah” derken bilinçli söyle.Sol omuzdaki melek günahları yazmadan 3 ila 6 saat beklermiş;ola ki kul tevbe eder diye Rabbimiz beklemesini emretmiş.

*Kişinin “içim sıkılıyor” demesi ne anlama geliyor biliyor musunuz ?kişinin hatası veya hataları vardır.Allah cc da kişiyi ikaz etmektedir.Kişi hatalarını bulup düzeltmelidir.Hatalarını bulup düzelten ve tevbe eden kişi sıkıntılarından kurtulur.

* Günahları huy edinmemek için daima tevbe edilmelidir.İnsanı ümitsizleştirecek şey günah değil günahta ısrar etmek,tevbeyi unutarak şeytana uymayı huy edinmektir.

* Kul Rabbine karşı hatasını itiraf eder;hatasını yok saydırmak için hileye başvurmaz.Hatası için bahaneler üretmez.Şeytanı şeytan yapan hatasını kabul etmemesi ,isyanına bahane aramasıdır.Hatasını kabul etmeyen affa layık değildir.İtirafın seni Rabbine yakınlaştırır.Hatanı inkar eder ve nefsini savunursan ,kendini Rabbinin katından uzaklaştırırsın.

Hatasını itiraf etmeyen için yol ikidir: 1) ya hiç affedilmeyeceğini düşünerek Allah’ın cc rahmetinden ümidini keser ,2) ya da hatasız olduğunu sanıp kendini yüceltmeye kalkar,gururlanır,aldanır.İtiraf ve istiğfarda ise ne ümitsizlik vardır ne de gurur saklıdır.İstiğfar eden kul hata bile etse ,hatta sırf hata ettiği için Rabbine yeni bir yakınlık kazanır.İtiraf ettiği için kurtulur.

* Kendi iyilik ve sevaplarına güvenmek yerine Rabbinin mağfiretini um. Hata edebileceğini kabullenmek ,hiç hatasız olmaya çalışmaktan daha kolaydır.Mümin ne günahsızlığa soyunmalı ,ne de günahın günah olduğunu itiraftan kaçınmalıdır.Her iki durumda da mağfiretin ve affın yolunu kapatır,kendisini kendi elleriyle ateşe sokar.

* Kalbinde zerre kadar iman olanlar,günahı günah bilenler ve ona helal demeyenler hakkında ebedi azap yoktur.

Ey Allah'ım bana,aileme ve tüm müminlere Ya Rahim isminle merhamet et,bizi Ya Gafur isminle affet,Ya Tevvab isminle tevbelerimizi kabul et,Ya Gaffar isminle günahlarımızı ört,öyle ki işlediğimiz günahları hatırlamıyalım.AMİN.

“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim”


Tüm hata ettiklerim nefsimden, isabet ettiklerim Allah(cc)’dandır.



EN DOĞRUSUNU ALLAH cc BİLİR

Hiç yorum yok: