29 Eylül 2013 Pazar

149.KÜÇÜK NOTLARIM (5)günahta ısrar-ameli kendine mal etmek


“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Bismillahirrahmanirrahim

*Kim Yüce Allah’a cc itaat ederse Allah cc,herşeyi onun emrine bağlar.

*Günahta ısrar eden kimse için zenginlik,fakirlik,sıhhat ve hastalık duruma göre birer ceza şekli olabilir.Kul işlediği günahlar yüzünden maddi ve manevi rızıklardan mahrum olur.

*Namaza durduğun zaman,dünyayı ve içindekileri unut,kıyamet gününde yöneleceğin gibi Yüce Allah’a cc yönel.Ahirette O’nunla senin aranda hiçbir tercüman olmadan Allah’ın huzurundaki duruşunu düşün.O sana yönelmiş hitap ediyor.Sen de kimin huzurunda durduğunu biliyorsun.

*İnna lillahi inna ileyhi raciun: Bizler zaten Allah’a cc aidiz ve sonunda hepimiz O’na döneceğiz.(sahip olduğumuz bütün nimetler bize O’nun emanetidir ve istediği zaman elbette geri alacaktır.)

*Kimsenin yanlışını görme.DÖN kendi yanlışlarınla uğraş.Yanlışlar şeytandandır,insandan bilme.Allah cc yarattığı için o kulu sev,yanlışlarını sevme.

*Vesile olduğun hiç birşeyi ,hiç bir ameli kendine mal edip sevinme.Hepsi Allah’ın cc tecellisidir,esmalarıdır,var etmesidir.Kendinden bilme ,böbürlenme.

*O çok akıllıdır,bilgilidir,güzeldir deme;bunların hepsi Allah’ın özellikleridir,O’nun tecellisidir,O’nun yarattığıdır."Allah’ım Sen ne güzelsin,herşeyi bilensin,hüküm Senindir ,övmek ve övülmek Sana aittir,"de.

*Herşeyi Allah’tan cc bil,kendine pay çıkarma.Bir şeye vesile olduysan üstünde düşünme ,kalbin kıpırdamasın ki ilerleyesin.Allah’a cc yakınlaşmak için herşeyin O’ndan geldiğini zikret.

*El-Kuddüs isminin zikrine devam etmek insanı Allah’a cc yaklaştırır ve himayesine sokar.Böylece manevi bir dostluk oluşur.

*Hastalığa tutulan hiçbir müslüman yoktur ki Allah cc onun hata ve günahlarını ağacın yaprakları döküldüğü gibi dökmesin.

*Herşey Cenab-ı Hakk’ın ezeli iradesi dairesinde cereyan eder.Allah’ın cc kaza ve kaderine galebe etmek sevdasına kapılmayınız.Çünkü mağlup olursunuz.Allah’a cc hile yapmaya kalkışmayınız,zira zarar ve ziyana siz uğrarsınız.

*İnsanlar! Bilmelisiniz ki günah işlemek ,nimet ve kısmetlerin değişmesine sebep olur.İnsanların ekserisi salih olursa,onların amirleri,idarecileri de adl ve insaf ile muamele ederler.Halk ,isyan ve günaha meylederse onların idarecileri,hakimleri de zulm ve adaletsiz iş görmeye yönelirler.

*Kimileri var ki Allah’ın cc emrine kayıtsız şartsız itaat yerine kendi aklını temel ölçü kabul ederler.

*Bütün kuvvet ve kudretin Allah’ın cc elinde olduğunu ve O dilemedikçe hiç kimsenin size bir şey yapamayacağını bilin.Sakın ola ki ümitsizliğe düşmeyin.Yalnızca Allah’ın cc yardımına sığının ve O’nun yolunda zalimlere karşı mücadele verirken tam bir direnç göstererek sabredin.Dünyada da ahirette de mutlu son ve nihai zafer ,Allah’a cc saygıyla bağlanarak kötülüklerden titizlikle sakınan dürüst ,erdemli kimselerin olacaktır.

*Korku anında ümitsizliğe ,ümit anında gaflete kapılmayın ve daima iyi insan olma yolunda gayret gösterin.Allah’ın cc bereket ve rahmeti iyilik edenlere pek yakındır.

“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"


Tüm hata ettiklerim nefsimden, isabet ettiklerim Allah(cc)’dandır.

EN DOĞRUSUNU ALLAH cc BİLİR

Hiç yorum yok: