24 Ocak 2014 Cuma

254.KÜÇÜK NOTLARIM(15):iftira-vazifeler-İslam'a hizmet

“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim
Bismillahirrahmanirrahim

*Velilerden birine iftira etmişler.Demişki: “Amel defterimdeki günahları kendi amel defterine alma lütfunda bulunmuşlar.” O halde başkasının hakareti veya bizi aşağılaması ,bizim aşağılanmamıza sebep olmaz.O Allah’tan bize bir ihtardır.Belki bir hatamızı ödüyoruzdur,ya da O’nun indinde derece alıyoruzdur.

*Birinden sana bir itiraz ,kötü muamele geliyorsa da memnun ol;bir hatamı ödüyorum de.

*Doğru davran,yalan söyleme,hak yeme,sana yanlış yapıldığında veya bir müsibetten kurtulmak için dua et ama beklenti içine girme ,emin olma ama ümitsizliğe de düşme.

*Acizliğini Allah’a cc itiraf et.O’na göster,insanlara bunu gösterme.İzzetli ol.

*Ne yaparsan yap ancak O’nun emriyle yaparsan hayır olur.Kötünün-iyinin ne olduğunu belirlemek ,çirkin-güzeli ayırt etmek,hayır ve şerri belirlemek insanın keyfine bırakılmış değildir.

*Şu vazifelerle meşgul ol:
Farzları yerine getir,masiyetleri,günahları terk et.Kalbini dünyayı istemekten,makam sevgisinden,nefsin arzu ve isteklerinden koru.Allah’ın cc sana verdiğine kanaat et,O’nun beğendiği bir şeye kavuşursan şükret.

*Arzu ve isteklerine meylettiğin zaman onu tevbe ile düzelt.

*Rabbine asi olduğun zaman hemen tevbe et ve nadim (pişman) ol.İnsanlara özür beyan etme. Çünkü kendini insanlara karşı mazur göstermeye çalışman,işlemiş olduğun günahtan daha büyüktür.

*Kırık kalp ile yapılan amel Hak indinde makbul olur.

*İslam’a hizmet için 3 şart vardır:
1.Güler yüzlü ,tatlı dilli olmak,
2.cömertlik,
3.tam ihlaslı olmak.

*Günahlarımıza bir tevbe etmeli,iyi işlerimize bin tevbe etmelidir.Çünkü iyi işlere riya karışabilir.

*İhlaslı müslümanı methetseler ,hiç sevinmez.Çünkü onun insanlarla işi yoktur.Onun işi Allah cc iledir.Yalnız Allah’ın cc rızasını düşünür,onu kazanmaya bakar.Her işini Allah cc emrettiği için yapar ve sevabını da O’ndan bekler.

*3 şey bir kimsede bulunursa , o kimse kırk evliyadan biridir:Kazaya razı olan,haram işlememeye sabreden ve Allah cc için öfkelenen.

*Allah cc bize nasıl teşekkür ve nasıl ibadet edeceğimizi bildirdi.İnsanların kendi beğendiği şekilde yaptıkları ibadeti ve şükrü kabul etmez.

“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"


Tüm hata ettiklerim nefsimden, isabet ettiklerim Allah(cc)’dandır.

EN DOĞRUSUNU ALLAH cc BİLİR

Hiç yorum yok: