25 Ekim 2013 Cuma

175.KÜÇÜK NOTLARIM(6):teslimiyet-sabır-tevbe


“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"

Bismillahirrahmanirrahim


*Bunları yaparsan güzel huylar gelir,iyilere katılırsın:
  • Ölümü düşün; hırsın yok olur,
  • afetlere karşı sabırlı ol;muradına erersin,
  • Allah'a tevekkül et,fani şeyler kalbinden çıkar.
*İman sahibinin kalbi,niçin ve neden oldu gibi sözleri bilmez.Bildiği tek şey vardır: -Başüstüne hoş geldi,safalar getirdi!

*Nefis,tümüyle muhalefet safında durur.
İbrahim as nefsini bir yana almıştı,kimseden talebi yoktu."Rabbimin cc halimi bilmesi bana yeter" diyordu.Çünkü tam teslim olmuştu.

*Allah-u Teala'nın nimetlerine şükredin.Sizde bulunan nimetleri O'ndan görün.Çünkü Yaradanımız buyurdu: "Sizde bir nimet varsa, o Allah'tandır." (16/53)

*Halk bir yana bırakılırsa yerini Hak alır.

*Hergün ömrünün son günü olduğu bilinci ile işlerini ayarla.

*Tevbe ilk kalple olur. Allah'tan utan.

*Sebep kisvesinden soyun.Kullara dayanma.Sebebi bırak, sebebin asıl Sahibini ara. "Bizi yaratan doğru yolu gösterir." (26/78)

*Ey evlat! başına bir iş gelecek olursa, sabır ile karşıla, bağırıp çağırma. Şifa gelirse, şükür eli ile al. Bu hale geldiğin zaman, en güzel şeyi bulmuş olursun. Bela karşısında dağ gibi olmalısın. Allah sevgisi o zaman belli olur.

*Allah indindekine kavuşmak, yanlız sabırla mümkün olur. İman sahibinin çoğu hali sıkıntı ile geçer. Allah'ın cc sevdiği kulları belaya düştükleri zaman sabra koşarlar, ağlamaz ve sızlanmazlar. Bulundukları hal, onlar için Hak katında derece arttırır.

*"Allah'tan başka ilah yok" dediğin zaman bir dava peşine düşmüş oluyorsun. Her dava şahit ister. Şahidi olmayan kaybeder. Sabır da şahidindir. Hiçbir söz amelsiz kabul edilmez.

*Yapılan şeylerden kendin için pay çıkarma.
Hergün muhasebe et.Hatalara özür diletmeden bırakma.

*Sert bir işle karşılaşınca, hatalarınızı hatırlayın ve istiğfar edin.Ölümü ve sonrasını düşünün. Yaratıcıyı ve O'nun karşısında hesap vermeyi hatırlayın. O cc size nasıl bakar? Siz O'na cc nasıl bakarsınız?

"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"

Tüm hata ettiklerim nefsimden, isabet ettiklerim Allah(cc)’dandır.

EN DOĞRUSUNU ALLAH cc BİLİR

Hiç yorum yok: