6 Mayıs 2013 Pazartesi

45.KÜÇÜK NOTLARIM (3) ibadetlere güvenme-kefaretler-gizli şirk

“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim”
Bismillahirrahmanirrahim

* İbadetlerimize güvenmeyelim. Bizi ancak Yaradan’a inancımız ve güvenimiz kurtarabilir.

* Amellerine güvenip gurura düşme.İbadetlerinin Rabbinin sana bahşettiğine yetmediğini ,asla yetmeyeceğini düşünerek Rabbine karşı mahcubiyet edasıyla yaşa.

*Haramlardan sakın,en çok ibadet eden kul olursun; Elindeki şeye kanaat et,en çok şükreden kul olursun; Kendin için istediğin şeyi insanlar için de iste,mümin olursun; Namaz kıldığın zaman onu son namazın (veda edenin) gibi kıl!

* Zenginlik, elindeki şeye rıza göstermek,ötesini temenni etmemektir.

* En zararsız dünya kendisiyle imtihan olmadığın dünyadır. En zararsız mal da sahip olmadığın maldır.

* Sana yeterli olan az bir şey,seni baştan çıkaran çok şeyden daha hayırlıdır.

* Bir kimseden birşey istemek zorunda kaldığınız zaman ,yüzünüzün suyunu dökerek,onu büyütüp kendinizi alçaltarak istemeyin.Bilin ki,o kimse size ancak kaderinizde yazılmış olan şeyi verebilir.

* Bir kimseden birşey isterken ısrar ve aşırı ricalarla onu sıkıştırıp zorlamamak lazımdır.Çünkü bu şekilde verilen birşey gönül rızasıyla verilmediği için helal olmaz.

* Allah-ü Teala, cehennem ehline şiddetli azap vermiştir.Allah’ın cc inkarcıları ve bir takım zalim ve fasıkları cehennemde bu şekilde cezalandırdığına bakıp onlara dünyada ceza vermeye ve işkence uygulamaya kalkışmak caiz değildir.Bunları yapmaya kalkışmak kendisini Allah’ın cc yerine koymak ve yaratıcı hakkına sahip olduğuna inanmak olur. (haşa!)Bu ise küfürdür.Allah’ın cc kulları üzerinde sonsuz hakları vardır.Kulları bu sonsuz hakları tanımadıkları takdirde Allah’ın cc onlara sonsuz bir şekilde azap etme hakkı doğar.Bu O’nun kişisel hakkıdır ve O bu hakkı tahsil etme yetkisini hiçbir kimseye vermemiştir.

*Kendin için korkuyu ,başkaları için ümidi önde tut .Kendin için takvayı ölçü al,başkaları için fetvayı yeterli gör.

* Allah cc sevdiklerini bazı sıkıntılara düşürse de kendisine dua edip sığınmaktan ayrılmayan ,elinden gelen son gayreti sarfederek sabır ve kararlılık gösterenlere mutlaka en kısa zamanda ferahlığa ve genişliğe kavuşturmakla yardım eder.

*Her işte iyilikle muamele edin,yaptığınızı güzel yapın,sizden asıl istenen iyiliktir.Çünkü Allah cc hep iyilik edenleri sever.

* Amellerinizin iyisine iyi,kötüsüne kötü karşılık görürsünüz.

* İşlerinizde orta halli olun,doğruluktan ayrılmayın.Bilin ki kimse ameliyle kurtulamayacaktır.

* Kendi durumu hakkında tam bir güven duymak da inkardır.Şeytan sizi Allah’ın cc affına güvendirerek kandırmasın.

* Gönül incitmeyi uygun görmeyen kimselerin Rableri yanında mükafatları vardır.Onlara korku ve üzüntü yoktur.

* Biriniz acele edipte “Rabbime dua ettim ama duam kabul olmadı” demediği sürece duası kabul olunur; ya da o duaya denk bir kötülüğü ondan çevirir.

* Yaptığın işleri kendinden bilmek bir çeşit şirktir.

* Gizli şirk: riya,gösteriş,amellerine bakma,sevap ve azap düşüncesi ile amel etme,keramet ve manevi hediyelere göz dikme gibi şeylerdir.

* Allah cc buyurdu:"Bizi anmaktan yüz çeviren ve dünya hayatından başka bir şey istemeyenlerden yüz çevir."

* Kefaretler: cemaate gitmek,namazdan sonra mescidde oturmak ve abdest almak. Bu kefaretler kusurları örten,günahların bağışlanmasına vesile olan güzel amellerdir. Dereceler: yemek yedirmek,selam yaymak ve herkes uyurken ibadet. Bu dereceler Allah cc katında makamları yükselten büyük amellerdir.

“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim”


Tüm hata ettiklerim nefsimden, isabet ettiklerim Allah(cc)’dandır.

EN DOĞRUSUNU ALLAH cc BİLİR

Hiç yorum yok: