21 Ağustos 2023 Pazartesi

Prof.Dr.Halis AYDEMİR'in derslerinden kısa notlar 40

Yaşamımızdaki değişkenler
 
Enbiya Sûresi 

Hasan el-Basri rahmetullahi aleyh: "Bir kimseye Allah bolca vermeye başladıysa ve o kimse imkanların çoğalmasını “eyvah eyvah! Rabbim beni sınamayı diliyor” diye karşılamıyorsa ona eyvahlar olsun, demiş, bunu göremiyorsa. 

Bir kimsenin imkanları makul gidiyor, yani ihtiyacı kadar Allah gönderiyor, onu yoldan çıkaracak, yoklayacak değişimler yok, bu kimse de “Allah beni esirgiyor, kolluyor, seviyor, muhafaza ediyor” demiyorsa ona da yazıklar olsun, demiş. 

Allah’ın yaşamımızdaki değişkenleri, sınama esası üzerine değiştirdiğini görmek bizim için bu hayattaki en akıl dolu, en uyanık, en basiretli yaklaşımdır. İster bireysel plandaki, ister toplumsal plandaki değişimleri doğru okuyalım… Zaten Allah ve Resulü bize bunu vadetmişti “Sizi biraz korkuyla, biraz sıkıntıyla, açlıkla, mallarınızdan, canlarınızdan eksilterek illa ki sınayacağız” 

Biz biliyorduk geleceğini, işte geldi demek. Allah ve Resulü ne kadar doğru söylemiş , bak işte geldi. (Bu hazırlığı bana yaptıran, bunu fark ettiren Rabbime şükürler olsun)

Hiç yorum yok: