12 Ağustos 2015 Çarşamba

509.Niyette çok iş var




“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"
Bismillahirrahmanirrahim


Videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Nureddin Hoca yine çok güzel örneklerle etkileyici bir şekilde anlatmış "niyet" konusunu.Vaktim yok diyorsanız aşağıdaki küçük notlardan faydalanabilirsiniz.

-Allah-u Teala, mümini yaptıklarına göre değil yapmak istediklerine göre değerlendiriyor. Bizim işlerimizden çok niyetlerimiz bizi cennet cehennemde tutuyor.Örneğin hacda yaptığımız tavafa göre değil tavafı yaparken ki kalbimizin hoplaması bizim niyetimizi gösteriyor.

-"Niyet"le içimizdeki kararları kasdediyoruz. Girersek inşallah cennete niyetlerimizle gireceğiz. Çocuğu hangi okulda okuttuğun veya hangi hafızlık kursuna verdiğin çok önemli değil. Anne hamile kaldığında onu Hz. Meryem gibi Allah'a adayıp adamadığın çok önemli. Senin niyetinde bu çocuğu ne yapmaya karar verdiğin önemli. O çocuk şarapçı bile olsa o öldüğünde sen şehit annesi/babası olarak yazılacaksın.Allah-u Teala, çocuğunu alim yapmak Kur'an ehli yapmak isteyen kararları görmek istiyor.

-Allah-u Teala, dilimizin ne dediğine bakmıyor yüreğinin ne düşündüğüne bakıyor.

- Allah'ı düşünen, niyetinde Allah'ın aradığı şeyler bulunan müslümanlar olmalıyız.

-Allah cc elin ne yaptığına değil, kafan o elle ne yapmak istediğine bakıyor.

-Allah'tan korkmayı düşünmek bile sevap. Bu günaha niye bulaşıyorum diyorsun sevap yazıyor Allah-u Teala.

-İstemek ile hayal etmek başka şeyler. İsteğimizi gerçekleştirmemizi istiyor Allah. Önce niyet edeceğiz sonra hazır vaziyette şartların oluşmasını bekliyeceğiz. Şartlar oluştuğu vakit hemen uygulayacağız.

-Allah cc niyetlerimize cennet veriyor.

-Yaptığınız ibadetler cennete girmenize yetmez buyuruyor.

-Sevdan herkese Kur'an öğretmekse bir kimseye öğretemesen bile o sevap yazılır sana.

“Mü’minin niyeti amellerinden daha hayırlıdır.” Hadis-i şerifinde buyrulduğu gibi insanın yaptığı ibadetlerden ziyade, bu ibadetleri ne niyetle yaptığı önemlidir. Niyeti samimi olmayan işler boş işlerdir.

Tek başına niyet, Sünnetullah gereği Ümmeti Muhammed’in kurtuluşu olamayacaktır. Çaresiz durumda olunduğunda niyet için gösterilen gayret, yüreklerde tutuşan sevda ve sızı şahit olacaktır. Allah sadece içini doldurmadan ağızdan çıkan sözlere değil yüreklerdeki samimiyete bakar.

Dünyayı imar edebilecek kapasitedeki insanın hedefini ve niyetini küçük tutması kendine yapabileceği en büyük zulümlerdendir. Mü’min okyanusu hedef almışken su damlacıklarının peşinde olamaz. Mü’min okyanusta yol almak için mücadele eden adamın adıdır.

Niyet Allah Teâlâ’nın rahmetinin tecellilerindendir ve insanın sonsuz hayatının akıbetini belirler niteliktedir.

“Desinler!” hastalığı, niyetteki samimiyetin bir numaralı düşmanıdır. “Kim ne der?” değil “Allah ne der?” bilincine sahip olunarak bu hastalığın önüne geçilebilir.

Mü’min imtihan yolculuğunda önüne çıkacak hedeflerini küçülten, moral kıran her ne engel varsa niyetiyle bunların üstesinden gelmelidir. Zira verilen kararlar, zihinlerde planlanan hedefler ve bunlar için tutuşan bir kalp Allah katındaki değeri belirler. Başarı Allah Teâlâ’nın elindedir. Müslüman’ın görevi bu hedef ve kararları için heyecanı diri tutarak ve ümitsizliğe düşmeden gayret etmektir.


"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"

Tüm hata ettiklerim nefsimden, isabet ettiklerim Allah(cc)’dandır.

EN DOĞRUSUNU ALLAH cc BİLİR      

Hiç yorum yok: